Surfafdeling

Surf & Kite.

Uanset om du er kapsejler, hobbysurfer eller vil tage udfordringen op og lære at surfe, ja så har vi plads til dig i Sunds Sejlklub.

Vi er en meget aktiv afdeling, der i årets løb ud over klubbens arrangementer, deltager i forskellige sejladser rundt omkring som f.eks. ”Venø Rundt”. Af klubarrangementer kan bl.a. nævnes, træning i Ejsing, klubture, klubmesterskaber og af mere social karakter kan nævnes grillaftner, bowlingtur m.m. Ud over det har vi et forum på hjemmesiden – ”Her surfer vi” – hvor vi skriver når vi tager ud at surfe, så vi kan samles et sted og surfe sammen.

Vi forsøger hele tiden at ride på fronten af bølgen i udviklingen indenfor surf sporten, for at tilfredsstille vore medlemmer. I 2002 fik vi kitesurfing på programmet, og så må tiden jo vise hvad det næste bliver…

Som medlem af Sunds Sejlklub kan du også benytte dig af de andre afdelinger, hvis du f.eks. skulle have lyst til at prøve at sejle i en jolle. Der er også mulighed for at komme med på klubbens ”Pinsetur” og ”Efterårstur” i kølbåd. Disse ture foregår rundt omkring i Limfjorden, så hvis man aldrig har prøvet at være ude i en sejlbåd før, ja så kan jeg kun sige: PRØV DET… Men det kan du læse meget mere om på siderne under de forskellige afdelinger.

Lidt Historie

Sunds Sejlklub blev stiftet d. 9. september 1975. I starten var der kun joller i klubben, men efter et par år startede de første surfere i klubben.

I begyndelsen af 80´erne blev der startet en surfafdeling op, som hurtigt voksede sig stor, og toppede med omkring 130 surfere i 1990. I dag er vi godt 20 surfere/kitere i sejlklubben.

Sunds Sejlklub har taget mange udfordringer op på surf siden gennem årenes løb. Det er blevet til 3 ranglistestævner i 1990, 1996 og 1997, 2 DM stævner i 1991 og 1993 – alle afholdt i Ejsing. Af de lidt større udfordringer, er det blevet til et EM i 1992 og et VM i 1994 – begge afholdt i Rønbjerg. Verdensmesterskabet i 1994 er til dags dato endnu det stævne, hvor der er blevet afviklet flest sejladser under et VM.

GOD FORNØJELSE – når I nu surfer rundt på vores hjemmeside.