Kite

ER DET SVÆRT AT KITESURFE?

Da jeg nu har windsurfet siden 1980, besluttede jeg en sommerdag i det nye ”millennium” (år 2000), at starte op på det sidst nye indenfor genren ekstrem sport: ”kitesurfing”. Siden da har jeg ret ofte hørt spørgsmålet: ”jamen er det ikke svært ”? Hvis de havde stillet mig spørgsmålet efter første dag på vandet, ville jeg sikkert have svaret: ”jo, det lærer jeg aldrig”. Men allerede tredje gang på vandet begyndte jeg at kitesurfe derudaf og så var jeg fanget.

Hvor lang tid går der inden det begynder at køre? Tjaaa det er meget forskelligt fra person til person. Hvis man flyver meget med kiten og bliver fortrolig med den inden man går på vandet, så afkorter man tiden væsentlig.

Lidt om min opstart: Efter ca. 10-15 gange begyndte det så småt at køre med mine vendinger og spring/flyveture. De første par spring var almindelige afsæt fra bølgerne, da jeg ikke rigtig var blevet fortrolig med kiten. Men da jeg ufrivilligt en dag hvor vinden var meget stødende, blev løftet 4-5 m. op i luften, fik et svæv på 40-50 m. og landede ligeså blødt, som var jeg en fjer, fik jeg mod på at ”fyre den af”. Det er en FED fornemmelse at hænge under kiten, hvor man virkelig har følelsen af, at man flyver gennem luften.

Jeg har her et par gode råd hvis du har lyst til at kaste dig ud i en ny sportsgren. Da der er nogle faremomenter pga. kitens kræfter, så vil jeg på det kraftigste anbefale, at tage et begynderkursus. Det er også en god ide, at finde en at starte sammen med, det gør det hele en del lettere. Det er meget vigtigt, at du har respekt for kiten, især når du flyver den på land. Kiten bruger noget mere plads, end man lige regner med – ca. en omkreds på 100 meter. Til sidst men absolut ikke mindst vis hensyn overfor andre og hvis der er windsurfere på vandet, der hvor du kitesurfer, så sørg for at sejle på læ siden af dem.

 

“HANG LOOSE” 

OLE STAMPE