Sejlerskole 2018

Sejlerskole 2018

Der er informations møde med nye sejler og deres forældre klokken 18:00 i klubhuset Sunds Sejlklub, Vester Søvej 4, Sunds fredag d.  2018. Lørdag d.  og Søndag d. .fra 09:00 til 16:00.

Pris: Sejlskolen koster 250 kr. (inklusiv frokost lørdag og søndag).

Medlemskab: Hvis man vil sejle efter Weekenden, koster det 500 kroner for resten af sæsonen.

Yderlige information og tilmelding: Christina Christensen tlf: 21 75 86 39, Mail: chr_christensen@yahoo.dk

Hvor gammel skal man være? Nye sejlere kan starte fra 8 år alt efter modenhed. Man skal kunne svømme 200 meter med tøj på og redningsvest. Det vigtigste er dog, at man har lyst til og mod på at komme på vandet.

Forløb: Sejlerskolen starter fredag og slutter søndag.

  • Vi præsentere sejlerne og forældrene for sejlads fredag aften.
  • Lørdag vil sejlere blive uddelt erfarne sejlere til at hjælpe dem igennem weekenden.
  •  Inden du skal på vandet, får du lidt at vide om jollen og det at sejle samt sikkerhed til søs.
  • Lørdag og Søndag vil være udelukkende sejlads, med fokus på kunne sejle båden fuldt ud alene. 
  • På vandet lærer du at håndtere jollen, både med og mod vinden, og du lærer lidt om kapsejlads.
  • Sejlerskolen afsluttes med, at du får et diplom. Herefter sejler du (hvis du vælger at fortsætte) med de andre C-sejlere.

Lån af klubjolle: Nye sejlere låner gratis en jolle, imens de går på sejlerskolen. Herefter kan man leje en af klubbens.

Sikkerhed: Du må ikke gå på vandet uden redningsvest, og der er altid ledsagebåde med på vandet.

Påklædning: Som nybegynder er det helt fint med træningstøj inderst og regntøj yderst. Husk også skiftetøj og håndklæde. Sejlklubben råder over våddragter og redningsveste som man kan låne, indtil man har fundet ud af om sejlads og sejlsport er noget for én.

Hvordan involveres forældrene efter sejlerskolen?

Forældre er altid velkomne i klubben, der er altid brug for en hjælpende hånd med jollevogne og til at tage imod sejlerne, når de kommer ind til broen.

Vi håber naturligvis at de forældre der kommer til træningen, vil deltage i klublivet. Det gælder ikke bare med de praktiske opgaver. Har man lyst, må man gerne tage med ud på vandet i en ledsagebåd. Klubben råder over 4 minitollere som forældrene benytter flittigt. Minitollere er lette at sejle og kan ikke kæntre.

En gang imellem er der selvfølgelig brug for ekstra hænder til arbejdsopgaver, som eksempelvis oprydning, kagebagning, kørsel med joller til kapsejlads, reparationsarbejder på joller, grej og udstyr m.m.